Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur löser ombyggnaden säkerheten för barnen i Norberg?

Annons

Busstorget, Norberg.

Tack Åsa Eriksson, för dina icke-svar i FP den 12/9. Jag kan dock inte låta bli att förskräckas av de siffror du presenterar. En ökning av kostnaderna för kollektivtrafiken i Norberg med häpnadsväckande 34 procent på tre (3) år. Fortsätter det i samma takt kostar detta nästan nio (9) miljoner år 2019.

Nu har jag däremot aldrig ifrågasatt vad kollektivtrafiken kostar men det här är så häpnadsväckande siffror så jag förstår att du inte heller vill besvara min fråga om skillnaden mellan tidigare och nuvarande skolskjutskostnad. Kanske den till och med var lägre än den nu 34-procentiga höjningen? Dessutom förstår jag nog inte dina prioriteringar när gäller ”höga mål för ett ökat kollektivt resande” I Norberg har vi nog betydligt viktigare målsättningar att rikta in oss på och särskilt med tanke på kostnaden för densamma.

Sedan var det frågan om skolbarnens bristande säkerhet mellan skolan och Busstorget. Gör ett studiebesök eller fråga de boende i området. Det är bara en tidsfråga innan en olycka inträffar. Hur menar du att en ombyggnad av Busstorget löser detta? KTM:s representant uttrycker i FP den 23/10-16 att ”Jag upplever det inte alls som Kaos. Norberg är ett lugnt samhälle” och han skriver också ”tyvärr är det inte själva skolskjutsen som vi ansvarar för, utan linjetrafiken. Det går inte att göra alla nöjda”. Två uttalanden av vår nuvarande skolskjutsentreprenör som talar för sig själv.

Och hur var det med kostnaderna för de fyra (4) tjänster som krävs för ”eskort och logistik” Vore det inte bättre att lägga alla dessa enorma belopp på kompetensutveckling i skolan? Jag kan dessutom inte låta bli att kommentera ditt tack till ”alla” som deltog på kommunhuset i ”medborgardialogen om Busstorget” Jag var själv där, inte behövde jag trängas. Kanske var det två till som inte var politiker eller tjänstemän!

Och hur är det med Trafikverket? Menar du att de har någon påse med pengar att plocka ur som inte är skattemedel? Och slutligen, hur kan du tro på att NVK ska vara klara med ombyggnaden av Busstorget till augusti? Jag avslutar nu i detta ämne med dessa fyra obesvarade frågor.

Torbjörn Norgren, Norberg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons