Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Informera mer, kyrkan i Norberg!

Annons

Norberg. Heder till vårt kommunalråd Åsa Eriksson (S) som regelbundet skriver till oss kommuninvånare och berättar hur det ser ut i kommunen. Vilka beslut som tagits, vilka förändringar som väntar och nu senast fick vi också ta del av den kommande budgeten. Hur varje kommunal skattekrona fördelas på bästa sätt. Åsa Eriksson uppmanar oss att vara aktiva kommunalmedborgare och att våga tycka till om vi har något vettigt att komma med.

Länge har jag väntat på att vår församling ska göra likadant. Vi har rätt att få vet vad som händer i stort och vi har också rätt att få veta var vår kyrkoskatt tar vägen. Hur fördelas resurserna där?

I höstas var det ju kyrkoval där Norbergs församling hade fyra nomineringsgrupper som skulle bana väg för oss i framtiden.

Deras gemensamma budskap var att kyrkan skulle var betydelsefull för alla, vara en mötesplats där vi skulle känna gemenskap och glädje, ge alla medlemmar inflytande, att församlingens inneboende krafter tas till vara + att församlingen och därmed kyrkan ska finnas mitt i byn och en strävan mot en öppen kyrka för alla.

Att kyrkan står mitt i byn är väl i stort sett vad vi vet, men öppen? Nej, den tenderar att sluta sig alltmer.

Låt oss få vet vad som händer och låt oss behålla vår tro på en levande kyrka och på en allsmäktig levande Gud.

Norberg

Halldis Malm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons