Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ordning på snöröjningen i Skinnskatteberg

Annons
Foto: Anders Jansson

Jag har erfarenhet av snöröjningen i Skinnsberg sedan nio år tillbaka, och jag har hela tiden tyckt att den är väldigt dåligt skött. Döm om min förvåning när jag första gången såg ett snöröjningsfordon uppe i ett villaområde på smågatorna. En jordbrukstraktor med diagonalblad och "sidovinge" som lade in snön från gatan på garageinfarter och entrégångar. Jag tänkte att det kommer väl nån lastmaskin och tar reda på det snart. Men icke! Det var upp till var och en att ta reda på snön som plogats in på garageinfarten.

Sedan blev det hjullastare med så kallad vikplog. Nu äntligen, tänkte jag, kanske det blir ordning på snöröjningen. Men inte heller nu blev det nån ordning. Jag har sammanstött med maskinföraren och visat honom hur man gör, men möts bara av huvudskakningar. Jag kan för mitt liv inte förstå varför man inte tar med sej snön och lägger ur den där det finns plats. Undrar vad det beror på, om det är för att man inte behärskar utrustningen eller kan det vara något problem med upphandlingen?

Jag har varit i branschen sedan 1967. Och då körde vi snö med Volvo BM 218. Med skopa och diagonalblad, manuell växellåda. Tvåhjulsdrift och kedjor på hjulen. Man körde dygn i sträck, men skulle man ha lämnat röjningen som det görs här hade man fått börja om eller gått hem. På senare tid fick vi ju finare maskiner (L 90) och de fina vikplogarna. Från och med då gick ju röjningen mycket fortare, om man vet hur den ska användas.

Vill gärna ha kontakt med flera i Skinnsberg som tycker att det är katastrof. Jag har kört snö i så många år så jag vet hur det går till. Först kör man prio 1: bussgator, skolor och daghem. Sen börjar man med gatorna och när de är klara så har man åtta timmar på sej att städa parkeringar och garageinfarten. Så det är rent och fint när folk kommer hem från jobbet.

Har ofta besök av folk uppifrån Dalarna och de är alltid lika förskräckta och ställer sig frågande inför detta. Och idag hade jag hantverkare här och han fick sin bil inplogad! Måste väl få ha bilen på bekvämt avstånd... Går väl att stanna och be om att flytta bilen i så fall.

Kjell Andrén, Kolmilevägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons