Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Har mobilen blivit det moderna knarket?

Annons
Telefonerandet med mobiler har utvecklats till ett rent missbruk bland många människor, anser skribenten. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Telefonerandet med mobiler har i dag utvecklats till ett rent missbruk bland många människor. Det talas i telefoner överallt. Man frågar sig – vad pratar de om? De glor i mobilen, bryr sig inte om något annat.

För något år sedan bad Räddningstjänsten om hjälp vid ett drunkningstillbud. Vad gjorde folk? Jo, de filmade händelsen med mobilen i stället för att hjälpa till. En person låg på golvet i en buss. Folk bara passerade med sina mobiler.

Det är dags att införa mobilförbud på flera platser som banker, med flera inrättningar. Platserna längst fram i bussar bör vara mobilfria. Det är inte meningen att en busschaufför ska behöva utsättas för denna mobilterror. Inför en strålskatt! Den här rege-ringen gillar ju skatter. Här har ni en chans!

Det finns inget vetenskapligt bevisat att mobilen inte ger strålskador. Mobilterrorn är att jämföra med mobbning. Det är offret som får flytta när det mobbas. Samma med mobiltelefonerandet. En gång stod det fyra vuxna på ett tåg utanför en tyst avdelning och gapade för att överrösta varandra.

Missbruket uppmärksammas allt mer. Det var ett inslag i Aktuellt. En person sade sig ha varit mobilknarkare tidigare. Föräldrar bryr sig inte om sina barn. En gång såg jag en liten pojke som satt i sin vagn. Pappan brydde sig inte om honom. En pappa cyklade och hade en son bak på cykeln. Den äldste sonen var kanske sex år och cyklade bredvid på sin cykel. Han bad pappan att han skulle prata med honom i stället för i mobilen.

Barn och förskolor slår larm om detta missbruk. Man ser vuxna som är ute med sina hundar eller med sina barn. De bryr sig inte om varken sin hund eller sina barn. Det är mobilen som gäller.

Följande är hämtat ur tidskriften Axess nummer fem i år. En 15-åring gick ut med sin pappa och åt middag. Pappan började googla. Då sa 15 åringen ”Sluta googla. Jag vill prata med dig”. Detta säger en del om det utvidgade missbruket. Skaffa inte barn eller hund när ni inte bryr er om varken hund eller barn.

Inför en lag som förbjuder mobilsamtal under bilkörning samt cykling. Cyklister som pratar i mobilen är löjeväckande att se. Skulle de skadas vid ett telefonsamtal med mobilen så får de skylla sig själva. De är inget annat än självupptagna egotrippade typer. Det dröjer nog inte länge innan det kommer behandlingshem för mobilmissbrukare.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons