Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja, jag är nöjd med mitt arbete

Annons
Stig Henriksson har fel om Norra station, skriver Jan Johansson.

Stig Henriksson (V) säger i sin insändare 16/7, ”Brukskontoret köptes i december 2017 för det var så brådskande med att börja få igång den flyttkedja som ska ge nya lägenheter”. Vi har inte sagt att det var brådskande, det är Henrikssons eget påstående.

Stig Henriksson borde också ha större kunskap om hur det går till och hur lång tid det tar innan allt faller på plats. Detta är stora projekt som kräver noggrann planering av både kommunens flytt av verksamheter till Brukskontoret samt ombyggnad till nya lägenheter. Processen påbörjas med att involvera myndigheter, NVK, upphandling, verksamheter med flera för att få en bild av hur projekten fortskrider.

”Norra Station var ett så brådskande ärende att kommunallagen (återigen) rundades och köpet hanterades inte i kommunfullmäktige”. Återigen ett felaktigt yttrande av Stig Henriksson eftersom kommunfullmäktige givit delegation till kommunstyrelsen att köpa mark och byggnader för upp till 5 miljoner kronor vid behov. Ritningar har tagits fram och upphandling pågår.

Jag är själv uppvuxen i en småföretagarfamilj och har jobbat i stora företag genom åren. Som politiker har jag stor nytta av den erfarenheten. Jag är övertygad om att utan handel och företagande kan ingen kommun överleva. Vi borde uppskatta företagen och inte som vänstern vill överbeskatta dem.

Ingen är nöjd när företag lägger ner sin verksamhet men trots närhet till stora köpcentrum och viss näthandel har de företagen Henriksson nämner drivit sin verksamhet oförtrutet vidare. Ja, visst är det profilbutiker men även innehavare av dessa butiker måste efter långt och troget arbete få lägga av.

Jag känner några av företagarna och vet att det kan bero på pensioneringar. Jag vill rikta ett stort tack till de företagare som nu av olika orsaker upphör.

Att ta på sig skulden för avveckling av privat affärsverksamhet kan väl inte vara någon enstaka politikers uppgift som Stig Henriksson påstår. De nyetableringar jag nämnde i min förra insändare (Sibylla, Dollar Store, Jem & fix) har Stig Henriksson med flit glömt att nämna plus att redan etablerade företag investerar och bygger ut i Fagersta. Vi får med all säkerhet se fler etableringar nu när hjulen börjar rulla.

Jag är nöjd med att, på så kort tid som gått med den nuvarande majoriteten, ha hunnit få fram så mycket. För att nämna några exempel: Vision 2030, utbyggnad av skolor, ny förskola, nytt centralkök, utbyggnad Fagerstahallen, centrumutveckling, köp av brukskontoret, köp av norra station, Näringsliv och tillväxt, gamla simbadet, avgiftsfria bussar, med mera.

Vi bygger och investerar för Fagerstas framtid. Vi Moderater är stolta över att få delta i byggandet av Fagersta.

Jan Johansson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons