Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkoherde i Skinnskatteberg lämnar stort tomrum efter sig

Annons

Skinnskattebergs kyrka

Svar på insändare från ”Medlem i Skinnskatteberg med och Gunnilbo församling”.

Det är tyvärr sant, att vår mycket omtyckta kyrkoherde Marie Blommé har sagt upp sig och fått tjänst i en annan församling.

Vi som företräder Hembygdens Kyrka, det opolitiska alternativet i Skinnskatteberg med Hed och Gunnilbo församling, har på alla sätt arbetat för att vara ett stöd till vår kyrkoherde. Vi har försökt att få henne att ändra sitt beslut. Några av oss har också träffat vår biskop och stiftprost för att diskutera den uppkomna situationen.

Orsaken till att Marie slutar är att hon under sin tid som kyrkoherde hela tiden känt sig motarbetad, dock inte av oss i Hembygdens Kyrka. Personalen, som helhjärtat stött henne, känner en stor sorg över att den kommer att mista sin uppskattade chef.

Resultatet från kyrkovalet är att Socialdemokraterna och Hembygdens Kyrka får 6 mandat vardera i kyrkofullmäktige, Centerpartiet får 2 och Sverigedemokraterna 1 mandat vardera. Kyrkovalet finns redovisat på Svenska Kyrkans hemsida.

Det nya kyrkofullmäktige sammanträder den 6 december och väljer då nytt kyrkoråd för nästa mandatperiod, som är fyra år.

Vi i Hembygdens kyrka ser tyvärr ingen möjlighet att garantera en bra grund för Marie att vilja stanna kvar i församlingen som kyrkoherde.

Vi önskar henne all framgång i hennes fortsatta arbete i sin nya församling. Hon kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Vanja Leneklint, ordförande, styrelsen för Hembygdens kyrka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons