Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

L: Det finns ingen pensionärsskatt

Annons

Liberalerna Norberg har fått en del frågor kring varför vi inte vill sänka pensionärsskatten. Svaret är enkelt. Det finns ingen pensionärsskatt. Det går att göra jobbskatteavdrag på lön. Därför är det mer lönsamt att arbeta än att ta ut pension. Jobbskatteavdraget är något som alliansen införde och som det nu är ganska tyst om från sittande regerings sida. Det måste ju ha varit bra att vi införde det, eftersom det får vara kvar…

Det Socialdemokraterna antagligen menar med att ”avskaffa pensionärsskatten” är skillnaden mellan skatt på lön och skatt på pension. Liberalerna anser att skattesatsen mellan pension och lön ska jämnas ut och tas bort. Ni som nu tror att Socialdemokraterna menar att hela skatten ska tas bort på er pension ska nu inte låta er luras av fagra löften som är lätta att missförstå.

Vidare vill Socialdemokraterna höja pensionen för de som har det sämst och sänka de där procenten skatt på pensionerna som skiljer mellan lön och pension. Rent krasst rör det sig om några hundralappar i månaden för er som har det sämst. Det är inget som vi motsätter oss – gärna för oss.

Det ni pensionärer verkligen ska se till att söka är bostadstillägg. Det kommer att göra större skillnad för er än både sänkt skatt och höjd pension. Bostadstillägget är skattefritt och kommer förbättra ekonomin betydligt för många fler än som nu får det. Var och en måste söka själv och det spelar ingen roll om du bor i lägenhet eller villa, som en del tror. Undersök den möjligheten. Sök hellre en gång för mycket, än en gång för lite. I dagsläget går det max att få ut 5560 kr men Liberalerna arbetar för att höja maxgränsen till 7000 kr. Det blir mer pengar kvar för er i plånboken och det i sin tur leder till större frihet för er pensionärer.

Roger Haddad (L), riksdagsledamot

Liane Blom (L), kommunfullmäktigekandidat Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons