Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

L: Wow... SD i Norberg föreslår en utredning!

Annons

Det är alltid svårt att förstå en arbetssituation som man inte är del av, Kaj Viberg. Lärare, elever och föräldrar tillsammans har en ganska klar bild över vad som kan förbättras i Norbergs skola. Att påstå att Liberalerna lägger sig platt för styret i Norberg, är att visa att man inte alls hängt med i debatten under sommaren.

Vi liberaler lägger inte skulden bara på politiker och sittande chefer, så som SD och Demokraterna Norberg gör. En del lärare i Norberg säger att det inte är på cehfsnivå problemet ligger. Vi förklarar inte låga skolresultat endast med elevernas förutsättningar eller härkomst, eller att personalen inte är utbildad, som Socialdemokraterna gör. Ovanstående partier lyfter olika områden som kan utvecklas och förbättras i Norberg – men det är helheten som behöver ses över – annars lurar man sig själv. Vi efterlyser diskussion kring arbetsmiljö för både elever och personal. Det området är vi ett av få partier som vågar prata om.

Vidare är källkritik ganska viktigt i dagens samhälle. Det kommer siffror från Skolverket i september om Norbergs skolresultat. Om de, tillförlitliga siffrorna, överensstämmer med det underlag som Socialdemokraterna fått fram i skolans egen granskning, så står ni utan substans i er argumentation. Då går det just nu bättre för Norbergs ungdomar, och i så fall kommer vi att glädjas med dem.

Vidare är det intressant att SD klappar sig på bröstet över sin egen opposition. Det enda jag har sett från er den här sommaren är ett fåtal inlägg just om skolan och där har ni redan visat att ni inte har läst på. Det är värre med lärare som inte vågar sätta F när det är befogat – än lärare som efter påtryckningar sätter E och där eleven sedan inte klarar gymnasiet. Du måste kunna något när du lämnar grundskolan, helt enkelt.

Är det här den enda frågan ni går till val på? Varför deltog inte ni i debatten med företagarna den 14 augusti? Jag har heller inte kunnat läsa mig till något partiprogram som är specifikt för Norberg.

Ni är ett missnöjesparti utan konkreta förslag och går till val på att förklara vad ni tycker är fel. Det ni kommer med är att föreslå en utredning. Wow… Ni har själva kunnat påverka skolfrågorna i fyra års tid. Av fyra mandat har ni slösat bort tre genom tomma stolar i Kommunfullmäktige. Ni borde skämmas.

Liane Blom

Liberalerna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons