Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väg för att hämta post

Annons

Jag trivs bra på äldreboendet Resedan i Norberg. Merparten av oss som bor där är rörelsehindrade. Vi använder kryckkäppar, rollatorer, rullstolar och permobiler. Lägenheterna är handikappanpassade efter behov. Vi har hiss för lodrät förflyttning.

Men nu har det kommit smolk i glädjebägaren. Det gäller posten. Vi får den, än så länge, serverad ända in på farstugolvet. Också en del av handikappanpassningen? Men snart är det slut med det. Vi får brevlådor i bottenplanet på huset. Eftersom de flesta av oss har stora svårigheter, för en del är det omöjligt, att gå i trappor, innebär det stora besvärligheter att få tillgång till posten.

För mig innebär det att jag får sätta på mig jacka, uteskor, keps och handskar, gå 25 meter norrut på loftgången (med rollator), ta hissen ned till markplanet, gå 25 meter söderut utomhus till min postlåda och hämta posten, som till mesta delen är reklam och räkningar. Sedan är det samma procedur i motsatt riktning.

Äntligen får jag sätta mig till ro och se vad de stora affärerna har att erbjuda, läsa Norbergsbladet och annan reklam. Ta reda på räkningarna. Emellanåt kommer PRO-tidningen, Diabetestidningen och mitt husorgan QTC. Det är en tidning för radioamatörer.

Nåväl, detta med posten är också en fråga om handikappanpassning. Nu är jag, på grund av placeringen av min lägenhet, en av dem som drabbas värst. De som bor i bottenplanet får ju bara några steg till postlådan. Min önskan är att vederbörande tar sig en tankeställare och hittar en bättre lösning på postutdelningen på Resedan. Man strävar väl efter förbättringar, ej försämringar i samhället, även för oss åldringar.

När jag är i skrivartagen, vill jag tacka personalen i matsalen på Resedan för att ni är så trevliga och har tålamod med oss gamlingar. Ni rår ju inte för att köket skickar för lite mat ibland, så att sena matgäster får gå hem hungriga.

Stig Lönn, Resedan, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons