Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs på, Hjärtat!

Annons

Man blir rådlös över att ansvariga som tar över vårdcentralen (Mitt Hjärta) är så dåligt pålästa när man har ett informationsmöte för listade patienter.

Ingen visste att om man listar sig i Surahammar så hör man till Västerås lasarett. Om man däremot listar sig i Fagersta hör man till Köpings lasarett. Alla i norra länsdelen hör till Köping eller Avesta vid hjärt- eller stroke-problem.

Hos Mitt Hjärta kan man inte komma in med svårare åkommor som hjärtproblem, stroke, sårskador, brutna leder och så vidare. De har inte de resurserna.

De har ej heller läkare efter klockan 17 vardagar och ingen läkare på helger mer än läkare som kallas ut vid dödsfall. Man hänvisas till Avesta dessa tider om man har lättare problem, som en familjeläkare kan hjälpa till med. Så listar man sig i Fagersta så är det Avesta som gäller dessa tider.

Skönt att höra att Mitt Hjärta gjort sig av med stafettläkare som åkte skateboard mellan patienterna. Skönt också att nya chefen på Mitt Hjärta kommer att kolla de läkare som nu finns som är högt uppe i ålder att de har gott minne och att de inte lider av demens. För med de rapporter som kommit mig tillhanda finns många funderingar hur det står till. Man kan inte data, fel personnummer på skärmen, felaktiga diagnoser trots att det är allvarliga sjukdomar.

Patient hos Virsbodoktorn

Ingrid Brockman FahlinFotnot: Mitt Hjärta har erbjudits kommentar, men avstått.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons