Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt aldrig hatet och ondskan segra

Annons

President Donald Trump har fått mycket kritik för sina uttalanden efter våldsamheterna i Charlottesville.

De senaste dagarna har jag funderat. Jag har funderat väldigt mycket på vad för värld vi faktiskt lever i. Vi lever i en värld fylld med hat. Hat som fortsätter växa eftersom vi inte sätter stopp för det.

Mina tankar har hamnat har till största del hamnat i USA, Charlottesville, Virginia, där nazister, extremnazister och extremrasister öppet kan gå på gatorna. Jag mår illa samtidigt som det knyter sig i magen på mig när jag ser vad som händer. Jag ser nazistiska flaggor, nazihälsningar, facklor och jag ser våld. Jag ser död och ett så start hat emot människor. Jag ser en ung kvinna, Heather Hayer, endast 32 år. Heather dog när hon protesterade för vad som är rätt. Jag ser två poliser, Lt. H. Jay Cullen och Berke M.M. Bates dog efter att deras helikopter kraschade. Jag ser att 19 motdemonstranter skadas.

Vad som är beklagligt är att vi inte får ett klart och tydligt avståndsståndstagade av president Donald Trump.

Hur mycket mer blod och liv ska behöva spillas för att världen ska förstå att vi lever på samma sätt som under andra världskriget? Hur lång tid ska det ta innan vi sätter stopp för detta?

Jag har två, snart tre kusinbarn, den äldsta är inte mer än fyra år. Hur ska vi förklara för dem vad som händer i världen? Vill vi att våra barn ska leva i en värld fylld av hat? Hur ska vi stoppa detta? Det finns en enda lösning.

Med kärlek, vi som ser problemet i världen måste gå ihop och mota bort hatet ur världen innan det är försent. Vi behöver ta varandra i handen och gemensamt skydda dem som utsätts för hatet. Vi behöver visa att kärlek vinner och att denna värld inte har plats för hat. Vi kan inte heller ha en av världens ledare att representera hatet som sprids likt en parasit, låter vi detta ske kan vi lika gärna se på när historien upprepar sig. Vi måste starta ett kärlekskrig utan dödsoffer. Vi behöver bevisa för dem att det inte finns plats för dem i världen, vi behöver förändra deras syn på samhället och det är nu.Vi behöver en förändring.

Maja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons