Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt det gå utför igen!

Annons

Vi var många som hade fantastiska upplevelser under 60-, 70- och 80-talen i Högbyn. Många av oss föräldrar stod nedanför backarna runt om i Mellansverige och huttrade, när vi följde våra telningar i slalomåken.

Så började vi själva åka utför, och det gick förvånansvärt bra, vi hade trevligt och slapp att frysa.

Högby Alpina bildades, där Jan Klasson var drivande ordförande i många år. Vi hade slalomtävlingar på vintrarna och femkampstävlingar vid våravslutningen. Vi var många som arbetade ideellt med slyrensning under barmarkstiden, skötsel av snökanoner med mera.

Många säger att slalomåkning i Högbyn stupar på snöfattiga vintrar, men med snökanon klarar man det. Vad är orsaken att det inte funkar med utförsåkning i Högbyn?

Norberg har slalombacke, som till och med fostrat en världsstjärna, Frida Hansdotter, Riddarhyttan har backe med lift, Smedjebacken, Västerås, Avesta, Arboga och Möklinta likaså, men i Fagersta, som har de absolut bästa förutsättningarna med bra backar, närhet till Fagersta, trevligt område och högt läge funkar det inte. Det gör oss besvikna att inte kommunen tar vara på detta fina området för vinteraktiviteter.

I Fagersta finns flera lönsamma företag, som säkert är intresserade att sponsra en satsning i Högbyn.

Rolf Hultelid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons