Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt vakter göra Fagersta mer tryggt

Annons

Det behövs fler poliser, anser Liberalerna som också vill införa trygghetsvakter.

Att kunna vänta på bussen en sen kväll utan oro, gå hem från restaurang, bio, järnvägsstationen eller låta sitt barn gå ensam från kompisen – det är också frihet. Det är något som borde vara självklart för alla som lever här i Fagersta, men så är det inte för många i dag.

Men nu ökar istället människors otrygghet. Nästan var fjärde person – en stor ökning – tycker att otryggheten påverkar deras livskvalitet. Människors frihet minskar alltså högst konkret av kriminalitet och bristande trygghet. Det kan vi inte acceptera.Vi måste kunna lita på att polisen kommer om det skulle behövas. När resurserna saknas – både pengar och poliser – läggs det förebyggande arbetet åt sidan och synligheten som skapar trygghet prioriteras bort.

Liberalerna vill ha fler synliga poliser i hela landet, från dagens 20 000 till 25 000 poliser inom de närmaste 5–7 åren. Här i Fagersta skulle det motsvara sju nya poliser.

Det här är en rejäl förstärkning som är alldeles nödvändig, men det kommer att ta tid innan den ger resultat. Därför har vi också ett förslag för att öka tryggheten på gator och torg direkt. Vi vill att vår kommun anlitar trygghetsvakter i väntan på fler poliser, för att öka tryggheten och förebygga brottslighet. Liberalerna föreslår ett statsbidrag på 500 miljoner kr, som täcker hälften av kommunernas kostnader för trygghetsvakter. Med vårt förslag skulle tre trygghetsvakter kunna bidra till ett lugnare och säkrare Fagersta.

Frihet är också att vara trygg där du bor. Den friheten måste försvaras.

Jan Björklund (L), partiledare

Anita Lilja-Stenholm (L), gruppledare Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons