Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna blundar för svek mot pendlare

Annons

Från den 11 december tar SJ bort direkttåg från norra Västmanland till Stockholm. Socialdemokraterna tycker att detta är oacceptabelt och ett hårt slag mot länets utveckling, vilket Liberalerna inte verkar förstå.

När regionfullmäktige debatterade kollektivtrafik 25/10 kom frågan om de borttagna direkttågen till Stockholm upp. Liberalernas Bengt-Åke Nilsson stod i talarstolen och sa att det inte var så farligt, att det var ett ”privilegium” som inte är särskilt viktigt för Västmanland.

Vi socialdemokrater tycker inte att en väl utbyggd kollektivtrafik är ett privilegium – det är en självklarhet. Det är lätt att stå i Västerås och säga att allt är bra, där finns ju direkttågen kvar. Men vi måste se till hela Västmanland, inte bara de största städerna. Först då får vi en utveckling som gagnar alla människor. Det borde även Liberalerna inse.

Flera kommuner i Västmanland har varit med och finansierat det stora bygget av citybanan i Stockholm, med löftet att det skulle ge positiva effekter för trafiken i vårt län. Istället ser vi nu hur SJ tar bort viktig trafik. Det är ett svek mot pendlarna.

Olle Thorell (S), riksdagsledamot från Västmanland

Tommy Levinsson (S), regionråd ansvarig för kollektivtrafik

Marino Wallsten (S), kommunstyrelsens ordförande i Fagersta

Svar från SJ: 230 platser på direkttåget – bara 15 har brukat åka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons