Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna: S i Norberg agerar för långsamt

Annons

Svar till Johanna Odö och Åsa Eriksson. Nu bryter vi liberaler tystnaden i Norberg. Vi håller med Johanna Odö och Åsa Eriksson i att det kommer att bli ett intressant kommunval i Norberg i år för i år blir det nog rekord i opposition. Vi i Liberalerna Norberg har både gamla och nya företrädare i vårt parti som nu vaknar till liv med kraft.

Socialdemokraterna har sedan lång tid styrt Norberg tillsammans med Vänsterpartiet. Det har skett en del förändringar men vi tycker att det går för långsamt. Det är väl ändå inte statsbidraget som kommer avgöra Norbergs framtid? Vi i Liberalerna Norberg vet att det som avgör Norbergs framtid är norbergarna själva. Det här är en fantastisk ort med stor utvecklingspotential.

Det behövs dock fler i arbetsför ålder som kan jobba heltid. Många som inte kan jobba heltid i till exempel omsorgen har problem med arbetstider och arbetsbelastning. Personal inom omsorg ska i högre grad kunna påverka sina arbetstider. Bort med delad tur, till exempel ska ingen behöva bli sjuk av jobbet på grund av att bemanningen är för låg.

Ni socialdemokrater föreslår extratjänster. Det är att ta från ena fickan och stoppa i den andra. Det ser bra ut i statistiken, fler kommer i ”sysselsättning”, men i själva verket är det ett sätt att mörka att man täcker upp behov med låtsastjänster. Ni byter ut försörjningsstöd/andra bidrag mot ett nytt bidrag – den här gången till arbetsgivarna (= kommunen själv, som det ser ut nu). Nej, säger vi, det är riktiga jobb norbergarna behöver!

Norberg behöver också personer som är villiga att satsa. Vi liberaler tror på entreprenörskap och småföretagare. De ska också ha råd att anställa folk – därför kommer vi att fortsätta jobba för att sänka skatterna. Ju fler som arbetar, desto mer pengar blir det i potten, och ju mindre beroende blir Norberg av allmosor. Det är att investera i välfärden.

Inför valet, och efter, blir det åka av i Norberg.

Liane Blom

Liberalerna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons