Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Behovet av väktare i Fagersta var akut

Annons

Jan Johansson (M)

Anita Lilja Stenholm (L) gör gällande att det var en politisk fråga när det gäller väktare i Fagersta. Fakta är att kommunen fick rapporter om en ökande omfattning av skadegörelse, våld, ungdomsbrottslighet och brottslighet rent allmänt. Samtidigt har polisen en underbemanning med cirka 40 tjänster inom polisområdet norra Västmanland. Efter larm från polisen att fler resurser behövs framkom det att situationen krävde snabba insatser.

Ärendet togs upp vid kommunstyrelsens möte den 5 september och för att hinna med skrev kommunstyrelsens ordförande förslaget om trygghetsskapande åtgärder. Undertecknad (M) yrkade också bifall till förslaget med tillägg om återrapportering i januari 2018, S och V yrkade också bifall till förslaget.

När det gäller samarbetspartners var C och L också informerade samt deltog vid kommunstyrelsens möte och tyckte att förslaget var bra. Man kan konstatera att det inte var en politisk fråga utan en fråga om en snabb åtgärd för att förebygga de problem som finns och kan uppstå lokalt.

Jan Johansson (M)

Insändare (april 2017): Låt vakter göra Fagersta tryggare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons