Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Dags för maktskifte i Norberg

Annons

Åsa Eriksson (S) och Johanna Odö (S) slänger sig med många vackra visioner om framtidens Norberg, men resultatet av deras politik förskräcker.

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet hamnar Norbergs kommun på näst sista plats. När Lärarförbundet presenterade sin årliga skolranking hamnade Norberg på plats 288 av 290. Det är resultatet av åratal av socialdemokratiskt styre i Norberg.

Den stora skiljelinjen i svensk politik handlar inte om man vill satsa på välfärden, utan hur man ska ha råd att göra det. Vi moderater vill inte skära ner i välfärdens kärna, tvärtom, vi vill att resurserna till framför allt äldreomsorg och skolan ska öka. Vi minskar inte anslagen till kommunerna som Socialdemokraterna försöker hävda, utan vi vill se mer resurser till kommunernas välfärd.

Samtidigt har Moderaterna en tydlig politik för fler jobb, något som Socialdemokraterna helt står utan med sitt ensidiga fokus på att bygga ut bidragssystemen. Med fler i jobb får vi bättre välfärd i Norberg.

Vi moderater i Norberg kommer att satsa på välfärdens kärna, skapa ett bättre företagsklimat och minska bidragsberoendet. Åsa Eriksson och Johanna Odö har ett högt tonläge, men få konkreta förslag om hur Norbergs kommun ska bli bättre. Vi har testat socialdemokratisk politik i Norberg i över ett årtionde. Det har lett till att vi ligger nästan sämst till i hela landet när det gäller företagsklimatet och skolan.

Det är dags för ett nytt styre i Norberg.

Anna Kramer

Ordförande Moderaterna i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons