Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Korta köerna i vården snabbt

Annons

Vi seniorer blir allt fler. I valet väntas vi vara nästan två miljoner personer över 65 år som kan rösta, eller välja att förtidsrösta fram till valdagen, för att påverka Sveriges framtid. Vi moderater lovar dig att en röst på oss är en röst på en ny regering som tar tag i Sveriges problem.

Vi äldre har varit med och byggt upp vår gemensamma välfärd – och vi har varit med och fostrat de generationer som ska ta över efter oss.

Det är därför med sorg som vi moderater ser en verklighet där det finns pensionärer som har svårt att få ekonomin att gå ihop, som tvingas sitta i väntrummet när äldreomsorgen och sjukvården sviker, eller som får vänta i telefonkö till polisen när tryggheten minskar.

För Moderaterna är det en självklarhet att alla seniorer också ska kunna ta del av den välfärd och trygghet som de har varit med att skapa. Därför sätter vi pensionärerna och alla äldre som vill arbeta i första rummet. Detta genom att:

+ Sänka skatten för alla Sveriges pensionärer. Pension och lön bör beskattas lika. Vi sänker också skatten för alla äldre som i stället vill fortsätta jobba.

+ Snabbt korta vårdköerna, bygga ut den nära vården, införa en ny nationell cancerstrategi och säkerställa de äldstas rätt till ett värdigt liv.

+ Kraftigt höja RUT-avdraget och se till att vi får göra avdrag för fler tjänster, såsom tvätt och flytt.

+ Förbättra grundskyddet för garantipensionärer.

Vi vill därtill genomföra ordentliga satsningar på polis och övriga rättsväsendet, bekämpa gängkriminaliteten och införa ett nationellt tiggeriförbud – allt detta för att vi åter ska kunna känna oss trygga i vårt avlånga land.

Moderaterna sätter dig som senior i vårt finrum. Vi tar tag i Sverige, och vi kommer göra allt för att din röst också blir en röst för ett tryggt och rättvist Sverige.

Margareta Pålsson

Ordförande Moderata Seniorer (M)

Anna Kramer

Kommunfullmäktigekandidat Moderaterna i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons