Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Satsa på mer digital vård i Västmanland

Annons

En modern region behöver hänga med i tiden, och digitaliseringen av tjänster är en av de starkaste förändringskrafterna i samhället som påverkar välfärden och sjukvården i en positiv riktning. Vi moderater har presenterat en rad förslag för att underlätta digitalisering i sjukvården.

Vi har bland annat lagt förslag om att starta en chattfunktion inom psykiatrin, digitala vårdcentraler och samtal med läkare via videolänk. Detta gör vi för att öka tillgängligheten för patienten men också för att svara upp mot de krav som idag finns. Patienten ska inte bara ha rätt att välja vilken vårdcentral de skall gå till när de besöker vården utan även välja hur man kontaktar och möter vården. Ett videobesök ska vara en lika självklar valmöjlighet som ett fysiskt besök på vårdcentralen.

Den gamla föreställningen om att tillgänglighet är ett fysiskt möte i ett fysiskt rum är inte längre en absolut sanning. Tillgänglighet kan i många fall lika gärna uppnås genom ett digitalt möte med hjälp av appar och smartphones. Digitaliseringen innebär också en möjlighet att effektivisera för att möta det ökade vårdbehovet och efterfrågan på vård och omsorg genom att skapa bättre rutiner och hantering som snabbar på vårdkedjan.

Västmanland behöver en ny politik som tar framtidens utmaningar på allvar, som ser möjligheten med digitalisering och ett nytt ledarskap som tar en ledande roll för digitaliseringen i Västmanland.

Mikael Andersson Elfgren, regionfullmäktigeledamot (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons