Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marino Wallsten (S): Osaklig kritik av Henriksson

Annons

Stig Henriksson (V) försöker ge en bild av sakers tillstånd i vad han kallar ett bokslut över denna mandatperiod. Att svartmåla och skapa en missvisande verklighet, att beskriva andra politiska företrädare eller deras åsikter i förminskande ordalag riskerar att minska människors tilltro till politiken generellt.

Det måste finnas en saklighet och en strävan att fokusera på vad vi eller våra partier själva vill, snarare än vad vi anser att den andre gör fel. Ingenstans i Stig Henrikssons insändare får jag fram vad det är han vill, eller vad Vänsterpartiet vill för den delen. I ärlighetens namn borde ju Stig Henriksson göra ett bokslut över sina egna 16 år vid makten istället, och rannsaka sig själv. Kan väl återkomma om det.

Situationen nu följer ju på vad man inte lyckades åstadkomma innan 2014, vad man valt att inte göra under många år. Men om ambitionsnivån var 20 under föregående mandatperioder, så har den tiodubblats denna mandatperiod, bara genom att se till vad kommunen vill, kan och vågar göra i form av investeringar.

Vi bygger exempelvis nytt produktionskök, boenden inom äldreomsorgen, en helt ny förskola och bygger ut våra skolor. Kommunens samlade anslag har sedan år 2015 förstärkts betydligt, innefattande bland annat riktade medel till insatser inom äldreomsorgen, inom skola och förskola.

Listan över vad som initierats under denna mandatperiod kan göras lång, med allt från införande av heltid som norm till iordningsställande av allaktivitetsplaner och etableringar av handel.

Fagersta har för första gången sedan generalplanen från år 1973 en långsiktig linje att följa och en möjlighet att planera investeringar över en mycket längre tid, i och med att kommunen nu antagit en vision för kommunen. Tillsammans med kommunens goda ekonomi skapas en stark utgångspunkt som inger hopp och framtidstro.

Vi är inte nöjda för det, vi vill göra mycket mer.

Marino Wallsten (S), Kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons