Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med förnyelse kan Norberg växa

Annons

Jag läser med bedrövelse Partiet för Norbergs framtids insändare den 15/6. På er låter det som att Norberg är döende. Med den retorik ni har så riskerar det att bli en självuppfyllande profetia.

Ni har helt rätt i att det behövs mer pengar i skola och äldreomsorg. Genom att förstatliga skolan så kommer det också att underlätta för Norbergs kommun att få likvärdiga förutsättningar trots kommunens ibland bristande ekonomi. Det kommer vi liberaler att fortsätta jobba för. Notera också att det finns ett överskott idag som kan gå till de områden ni nämner.

När jag traskar runt i Norberg så ser inte jag en förlamad bygd. Jag tycker ni glömmer att det också finns en hel del företagsanda i Norberg. Både unga vuxna och kvinnor står för stor del av det företagande som syns centralt i Norberg. Det är de små företagen som kan växa och bli större, och fler måste våga ta steget att skapa sin egen försörjning. Det måste vi jobba för att underlätta.

Precis som ni säger så är vård och omsorg framtidsyrken. Vem har ni tänkt ska jobba inom omsorgen egentligen? Vi behöver fler händer i vården, antingen av ungdomar/unga vuxna som vill jobba inom yrket och bor i Norberg eller också från andra kommuner. Då behöver vi ha bra arbetsvillkor och det kommer att kosta pengar. Som det låter på er så kommer Norberg i framtiden vara ett ställe där det bara bor äldre människor i behov av omsorg – men ingen som vill jobba med det...

Det är i förnyelse som det finns växtkraft. Om allt ska vara som det alltid har varit – då kommer Norberg få problem. Vi liberaler tror på Norbergs unga vuxna och vill se till att de får, eller kan skapa, riktiga jobb!

Liane Blom

Liberalerna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons