Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt Hjärta: Granskning visade att vården i Fagersta håller hög klass

Annons

Bergslagssjukhuset.

Ingrid Brockman Fahlin kommer med en rad påståenden om allvarliga brister hos Mitt hjärta i Fagersta som är så svepande att de inte går att bemöta. Mellan raderna framskymtar det att hon kanske främst ventilerar sina egna föreställningar om sjukvård i allmänhet och privat vård i synnerhet.

Som ett allmänt svar kan sägas att landstinget, som ett led i att kvalitetssäkra sina verksamheter, egna och upphandlade, under 2015 genomförde en omfattande genomlysning av Mitt Hjärtas verksamheter i Fagersta. Resultaten sammanfattades i en rapport som presenterades för tjänstemän och politiker. Rapporten var genomgående positiv. Konsulterna drog slutsatsen att landstinget fick den sjukvård de upphandlat, att vårdinsatserna och läkarbemanningen vid Bergslagssjukhuset förbättrats under Mitt Hjärtas tid, och att kvaliteten i vården genomgående var hög.

Vid Mitt Hjärtas tillträde fikade jag en gång med dig Ingrid Brockman Fahlin och en annan gång precis i början räckte jag över mikrofonen för en kommentar på ett informationsmöte. Jag ville få dina synpunkter på sjukvården eftersom du var lika missnöjd med landstinget då som du är med Mitt Hjärta nu. Nu liksom då spyr du galla, kastar ur dig oförskämdheter mot sjukvårdens personal och sparkar åt alla håll. Jag försökte lyssna och lära men snart begrep jag att du inte vill förbättra utan bara hämtar energi ur att klaga. Att vi skulle försökt anställa dig är rent nonsens. Mitt Hjärta jobbar inte i gnällbranschen.

Anna Hammarström, leg läkare, vd Mitt Hjärta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons