Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna: Utred lunchhaveriet

Annons

När man som anhörig överlåter ansvaret för sina äldre familjemedlemmar, måste man känna sig trygg i att basrutiner såsom möjligheter till måltider fungerar.

Direktiven hur bemanningen såg ut kan inte ha varit tydliga eftersom lunchserveringen denna helg stod utan personal.

Uppdraget från den politiska majoriteten i kommunen är inte nog omfattande och tydlig i sin utformning. Dessutom får man intrycket av att ett beslut har fattats och sedan lämnats därhän. Oavsett verksamhet är det minsta man kan kräva att ett uppdrag följs upp och att korrigeringar görs när resultatet inte är tillfyllest. Frågan är om kraven på verksamheten hade varit större i det fall att en privat aktör hade fått uppdraget.

Att som anhörig vara tvungen att ägna tid åt att följa upp vilken service som ges, är inte på sin plats. Den utlovade servicen är för den politiska majoriteten ett område som måste få ett fokus i större utsträckning.

När det kommunala skattetrycket befinner sig på en nivå som ligger bland de högsta i landet, finns ingen ursäkt för att kommunal service inte fungerar. Vi moderater i Norberg kräver en utredning på var i kedjan det brast vid detta tillfälle, och en handlingsplan så att detta inte händer igen.

Anna Kramer

Per-Arne Andersson

Ulf Segerbo

Lilliann Källermark

Monica Karlsson Wennergren

Moderaterna i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons