Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderatkvinnor: Säg inte grattis till jämställdhet ännu

Sexualbrotten ökar markant

Annons

Går det samlas om jämställdhet?

Idag den 8 mars uppmärksammas internationella kvinnodagen. Överallt på sociala medier och i tidningar kan vi läsa om hur viktiga kvinnors rättigheter är och det är som om man nästan tävlar om att vara mest engagerad.

Men hur mycket kan vi höra och läsa om kvinnors rätt de 364 andra dagarna om året? Just det. De dagarna får vi istället läsa om att var fjärde kvinna i Sverige utsätts för våld i nära relationer, Att antalet sexualbrott ökar markant i Sverige och att Sverige är det land som toppar listan över flest anmälda våldtäkter i Europa.

I dag kommer också vara dagen vi kommer få läsa långa inlägg om hur onödig internationella kvinnodagen är i Sverige av människor som vill hävda hur bra vi har det. Att polisen blivit tvungna att be kvinnor i Sverige hålla sig inne på grund av bristande säkerhet glömmer man visst.

Idag kommer också vara dagen vi kvinnoförbund emellan kommer rikta kritik mot varandra. Vissa anses inte feministiska nog, och vissa blir beskyllda att bedriva feminism endast genom ett manshat.

Istället för att stå tillsammans fortsätter vi stå i två barrikader för att vi har olika vägar att gå mot samma gemensamma vision. Vi önskar att i dag är dagen vi resten av året ska se över det, och samla oss tillsammans.

Det är viktigt att vi uppmärksammar den ojämställdhet som 365 dagar om året pågår, samtidigt som vi från Moderatkvinnorna i Västmanland vill hylla den kamp som dagligen bedrivs. Men säg inte grattis, än kan vi inte fira.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons