Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej Granlund, det var inte bättre på NVK förr

Annons

Gustav El-Rachidi (S).

Hans Granlund (V) ger sig in i debatten kring NVK, men hamnar i sak långt ifrån vad som diskuteras utifrån planerna för underhåll och den historiska bristen på insyn och kontroll av dessa. Det han säger är att det var bättre förr, under föregående förbundschef, med "...goda förutsättningar för att utveckla verksamheter, arbeta smartare, vara kostnadseffektiv..." .

I princip förordas en laglös tillvaro där man som alla känner till betalade ut lön, pension, timersättning och konsultarvode samtidigt till en person - något som konstaterats vara brott mot skattelagstiftningen, brott mot lagen om offentlig upphandling och fastslagen olämplig bisyssla. En tillvaro där underhåll sker på löpande räkning och utan upphandling och där omfattande renoveringar till mångmiljonbelopp sker utan föregående politiska beslut.Hans Granlund är dessutom snabb att döma den nye förbundschefen utifrån den medarbetarundersökning som genomfördes av Vision bland personal på NVK i mars 2017. Det är helt klart viktigt att vidta nödvändiga åtgärder för att förbättra den psykosociala arbetsmiljön och det ansvaret vilar på förbundschefen.

Men, innan man dömer, så bör man fråga sig själv hur mycket av det som framkommit i medarbetarundersökningen kan kopplas till den nye förbundschefen, med tanke på att denne vid tillfället då undersökningen genomfördes bara arbetat en dryg månad? Hur mycket kan kopplas till tidigare turbulens som följt på genomförda granskningar av den tidigare förbundschefens ersättningar?

Det kanske inte är så konstigt att alla brister som rotats fram inte har uppdagats och åtgärdats under tidigare mandatperioder. Utifrån Hans Granlunds insändare kan man lätt få uppfattningen att det var inget man ville hitta. För mig är det glasklart, det var inte bättre förr.

Gustav El-Rachidi (S), vice ordförande, direktionen för NVK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons