Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson borde avstå en miljon till de gamla

Annons
Harold Nilsson tvingas sluta som chef för NVK – Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund. Foto: Robin Högberg/arkiv

Satt och läste en debattsida i en av våra tidningar i morse om hur undersköterskor inte har tid med rast, toa- besök etcetera. Samtidigt hör jag på radion att NVK:s förbundschef Harold Nilsson får nästan två miljoner i avgångsvederlag. Vilken paradox!

Hur kan någon ha mage att ta emot dessa pengar, det finns knappt pengar till mat på våra äldreboenden? Räcker det inte att han varit en av de högst avlönade?

Sedan att andra har samvete att skriva under galna avtal utan en tanke på att något är konstigt tänker ingen på. Den beska smaken kom dock i dagen och någon gjorde ett klokt val. All heder till hen.

Det här går bra i Fagersta, de flesta är ointresserade av politik och de som är det tycker inte till officiellt. Man ”tycker” tillsammans med andra i tysta rum.

Så har det stötts och blötts om nytt äldreboende i Fagersta, ingen tror längre på tompratet.

Harold Nilsson hade kunnat avstå i alla fall en miljon till våra gamla som byggt upp samhället i tron på välfärd. De sitter ensamma i sina hem och får inte komma in trots stora behov, det finns inte plats.

Många med mig undrar hur det står till med ekonomin i kommunhuset? Två undersköterskor har kunnat fått jobb för den ynka miljonen.

De som arbetar på Alltjänst och de som jobbar i köken på våra äldreboenden, vad tjänar de? ”Sysselsättning” utan framtid kallar jag det.

Jag hörde någon intervjuas om ”ämnet” HN men med kaffe som jag satt i halsen hörde jag inte allt. Jag hörde bara orden: han har ju arbetat i över 40 år så då är han värd det. Det har jag och många med mig också gjort, vi är fattigpensionärer idag.

Måste ni gå ut i media med hur mycket han får? De hör väl hemma bland officiella handlingar så man kan få reda på ändå. Det skapar inte någon glädje hos dem som varit med sedan Fagersta blev kallad stad.

Så många är besvikna på den här kommunen. Ena månaden fattas det stora summor pengar, nästa finns det hur mycket som helst. Trovärdigt? Nej!

Ploppar det upp flera galenskaper när detta är klart? Att de finns är jag säker på. Illa skötta saker som vårt nya kommunalråd får rensa upp i.

Detta har varit dagens ämne i vår vackra stad, tråkigt och trist att folk inte har det minsta förtroende eller tror på någon framtid här som är värdig livstidsloggan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons