Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tackar vi USA:s väljare som sagt sitt

Annons

The Donald vann. Skulle vara omöjligt. Saknar chans. Kommer aldrig bli nominerad som kandidat. Men det blev han.

Nåja. Inte en suck att vinna över Hillary. Före detta utrikesminister. Senator. Presidentfru. Skriver hövliga brev till Margot Wallström. Är smart och belevad. Vet att föra sig. Säger rätt saker. Trump säger fel saker, gång på gång. Och media hänger på. En "winner" mot en "loser".The Donald - ett skämt!

Visst har det varit lätt att dras med i föraktet mot honom. Hans grova klavertramp! Åh, så vi har gottat oss åt att en sån pellejöns är med i racet. Alltså, vad är detta; en såpa i verkliga livet?

Så enkel är inte sanningen. Den amerikanska väljarkåren är komplex. Samhället segregerat. Det vet vi. Våra politiska analytiker och media likaså.

Ändå sas det - Trump kan aldrig, aldrig vinna. Siffrorna pekade åt hans håll.... men vänta... snart tar förnuftets röst vid.

I den politiska analysen bör man hålla sina egna känslor kort. När media vill påverka ett val genom att beslå en utmanare "chanslös" sätts demokratiska fundamenta ur spel.

Detta genomskådade Trumps väljare. Alla "experter" hade fel.Bara sådär? Är det troligt? Sannolikt? Naturligtvis inte. Till och med under valnattten förnekades Trumps chanser. Trots tecknen. Och, denna medvind fanns under hela valrörelsen.

Men, Trump! Ingen idé att lägga rösten på denne fåne. Så vaggas vi in i medias världsbild. Bristen på djupanalys är alarmerande. Vill media styra den demokratiska processen? Ska "politiska analytiker" överta väljarnas plattform? Utropa vinnare innan valet? (Se Brexit).Nä! En läxa har vi lärt. Väljarna bortsåg från "etablissemangets" megafoner. Se; den lilla rösten räknas. Förneka inte den. Aldrig! Den kan inte köpas. Den räknas. En och En! Så ska en demokrati styras.

Nu tackar vi USA:s väljare som sagt sitt. Vad annat att göra? Notera: denna reflektion handlar inte om Donald, utan om analysen kring USA:s valrörelse.

En stilla förhoppning - måtte nu våra experter lära sig läxan: Var realist. Ingen pekpinne! Den skadar mer än nyttar. Det ser vi nu!

Och. För tydlighetens skull: Donald Trumps agenda? Pellejöns! Möjligt. Det får vi se. Men han visade att det gick att vinna mot överheten - även om det gick till sista ronden och motståndaren var "mediadopad".

Låt nu förnuftet ta över, för det har du väl, Donald ? Du har sannerligen sagt/tyckt korkade saker. I stridens hetta? Well, hope so. Omge dig av goda rådgivare. Hur det sen går; det är en annan historia.

Richard Hichens- Bergström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons