Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NVU:s ledning stoppade debatt

Annons

Svar till Henrik Junno (31/8)

Både du och jag vet att det inte var föreningarna som stoppade debatten. Du skrev själv i ett mejl att det var direktionen.

Både elever och många politiker visade intresse för den politiska frågestunden om hållbart samhälle. Det är glädjande. Före förra valet hölls en frågestund med samma upplägg; elever som fördjupar sig och förbereder frågor till kommunpolitiker, inför en inbjuden allmänhet; då i den centrala elevhallen. Den här gången är även Naturskyddsföreningen medarrangörer. Vi är en partipolitiskt obunden förening som fokuserar just på hållbar utveckling och som följer forskning och partiernas arbete i denna fråga.

Vi blev förvånade när direktionen en och en halv vecka innan frågestunden stoppar debatten med argumentet att allmänheten inte får komma in på skolan för att den inte är allmän plats på skoltid – av säkerhetsskäl. Plötsligt kom man på detta. Så eleverna skulle flyttas till en annan lokal utanför skolan där de då skulle vara säkrare? Det nämndes också att några i direktionen var kritisk till samarrangemang.

Men hur blir det då med Barnens dag som är ute på allmän plats där allmänheten deltar, och dessutom på Hembygdsgården, som är så öppen? Och ska skolan inte längre gå utanför skolans väggar och möta företag, föreningar eller ha Öppet hus? Förvånad blev jag när sex politiskt aktiva socialdemokrater utanför sin partilokal applåderade när det nämndes att frågestunden blivit stoppad. Varför? Varför denna glädje att en frågestund stoppats?

Pia Boiardt

Naturskyddsföreningen Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons