Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya idrottshallen i Norberg är efterlängtad

Annons

Arkitektbyråns skiss för den blivande idrottshallen i Norberg.

Det är bara att instämma i Skansfors och Filipssons påstående (19 maj) att det saknas en opposition i Norbergs fullmäktige. Om den fanns skulle det säkert gynna debatten och ge näring till den politiska demokratin. Alla partier har ett stort ansvar att få fram kritiska personer som ifråga sätter ordningen samt vågar ta debatten.

De som önskar en opposition i Norberg allra mest idag är nog Socialdemokraterna. För Skansfors och Filipsson gäller det nu att kavla upp ärmarna och påbörja det mödosamma arbetet med partipolitiken och få fram människor till en opposition. Socialdemokraterna har det senaste åren lyckas med att engagera många nya personer – inte minst kvinnor. Att påstå att människor I Norberg tar på sig politiska uppdrag enbart för något arvode är att slå under bältet. Det ger bara näring till de krafter som vill underminera demokratin. Och det vill väl ändå inte Skansfors och Filipsson bidra till – eller?

Så till sist idrottshallen i Norberg, som kommer att stå klar om cirka ett år. Det är en överväldigande majoritet i Norberg som önskar en ny hall. Skansfors och jag har tidigare varit överens att behovet av en ny hall i Norberg är stort och angeläget av flera skäl. Nu försöker herrarna vinna politiska poäng på att påstå att hallen inte har en finansiering. Hallen är en investering för Norberg och en framtidstro på byn och tillsammans med nya Elsas ger det signaler till vår omvärld att Norberg lever.

Skolan i Norberg behöver mer plats för idrott och rörelse. Vi får fler personer som besöker Norbergs centrum vilket gynnar affärsidkarna. Möjligheten att samarbeta med ”Unkan” och idrottsföreningarna ökar och skapar förutsättningar att få fler med i idrotten. Både Skansfors och Filipsson vet vad det innebär i samhällskostnader för varje ungdom som kommer ”snett” i tonåren. Kan samarbetet i nya hallen mellan föreningslivet och ”Unkan” fånga in enda ungdom till som är på väg att glida snett är investeringen i hallen en lönsam affär. Vi har också för hallen bildat en särskild förening som ska ta ett visst driftansvar samt se till att fler vuxna finns ute på kvällar och runt hallen.

Vi hoppas att Skansfors och Filipsson vill var med och delta – vi behöver fler vuxna ute i byn.

Lycka till med att skapa en opposition i Norberg – jag ser fram emot en frisk debatt.

Lars-Erik Karlsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons