Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyttigt med frejdig debatt i Norberg

Annons

Kul med lite drag i debatten i Norberg, tycker skribenten.

Vi är många som kämpar för ett Norberg som kulturbygd. Okay, vi kommer kanske inte i det nationella strålkastarljuset, men vi norbergare upplever resultatet på nära håll.

Exemplen är många: Sparka liv i Folkets Park (tack Stefan), hålla teatertraditionen vid liv (tack Yngve Frej med kamrater), driva Abrahamsgården (tack Louise och Jonas), driva och förädla bildning, tack Folkhögskola, SFI och Komvux), värna om vitterheten (tack biblioteket och filmklubben), leverera gourmetupplevelser (tack Elsas, Engelbrekt och uppstickaren Need), bjuda skönsång (tack Bella Donnakören), driva integrationsfrågor (tack Curt E. och Per Arne B), erbjuda fördjupad debatt (tack Lotta G), erbjuda nöjen och sport (tack Lions och Engelbrekts-arrangörer) och listan kan göras längre. Kul och berikande är dessa initiativ, debatter, händelser, upplevelser som erbjuds via drivkrafterna nämnda ovan. Finns fler...

På det hela finns mycket som fungerar bra. Lite strul med Busstorget, vem bryr sig? Det måste fixas. Schabbel i planeringen är ju inte direkt ett lokalt Norbergsproblem. Förekommer runt om i Sverige. Så, på det hela taget är Norberg en kommun i rimlig harmoni.Visst finns det infighting på politisk nivå, men hör inte det till det politiska spelet?

Nu har några personer tagit upp frågor som berör. Herrar Skansfors och Filipsson säger ifrån. Är inte nöjda med sakernas tillstånd vad gäller Idrottshall och ett antal politiska beslut den senaste mandatperioden. Det är bra. Initiativ behövs och är alltid välkommet. Vill man något måste man höja rösten Klart att vi norbergare välkomnar starka röster som vill göra sig hörda.

Den lokala politiken får inte kvävas av samsyn och "etablissemangets" fördömande av "andra, obekväma" synpunkter. Tvärtom Norberg behöver det. Öppna fönstren. Lyssna på åsikter. Att låta överheten vara ifred "för så har det alltid varit" är ohälsosamt. Nya tankar är det som för samhället framåt. Alla politiska partier har sin tillblivelsehistoria.

Kämpa på Skansfors/Filipsson! Mitt medborgarstöd har ni. Min röst? Nja...

Till alla negativister som vill och önskar att alla sitter still i båten, sätt på flytvästen... världen och Norberg förändras, vi måste hänga med i tiden. Att bryta synpunkter och åsikter är bra. Klart det kan skvalpa över, bli läckor, men det är risker man måste ta. Att bli våt om fötterna och känna båten kränga är tjusningen med en demokratistyrd skuta.

Debatt och ifrågasättande är inte farligt. Det är nyttigt. Norbergs blodström mår inte illa av att adrenalinnivån höjs emellanåt. Känn efter själv! Kul med lite drag!

Varma hälsningar till alla norbergare.

Richard Hichens - Bergström (oberoende tyckare)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons