Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odö: Oacceptabelt påhopp på personal

Annons

Johanna Odö (S) kommunstyrelsens ordförande i Norberg

Jag önskar att Christer Filipsson och hans anhängare (13 oktober) tar reda på hur det ligger till innan de klagar och gnäller.

Vi i Norberg har under flera år försökt få bli övningsskola och övningsförskola för Mälardalens högskola, MDH, frågan har tagits upp med MDH:s rektor, prorektor och med ansvarig minister. De regler om avstånd och storlek, som MDH beslutat om, rår vi helt enkelt inte på.

Vi har därför vänt oss till Högskolan Dalarna och tar redan nu emot lärarstudenter under deras praktik. Givetvis arbetar vi för att de efter avslutad utbildning ska söka anställning hos oss. Det är en del i det arbete vi gör för att öka lärarbehörigheten i Norberg.Vi har också lämnat in ytterligare en ansökan (då vi fick avslag på vår förra) till Högskolan Dalarna, Falun, att bli övningsförskola för att öka andelen behörig personal även inom det området.

Att kritisera mig i egenskap av politiker och ordförande, det är fullt rimligt. Kritiken bör då gälla beslutade medel, mål och resurser till barn- och utbildningsförvaltningen. Men att hävda att skolan i Norberg har havererat är ett direkt påhopp på vår personal som varje dag gör ett fantastiskt jobb och som sliter för att skapa en framtid för våra barn, och det tänker jag inte acceptera.

Johanna Odö (S), kommunalråd i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons