Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunnigt om byggprojekt

Annons
Grävarbeten vid Risbroskolan.Foto: Jörgen Hjerpe/arkiv

Jag sitter och läser Demokraternas insändare angående NVK och nästan skrattar över det sätt som ni försöker få era potentiella väljare att vända andra politiker ryggen. Det är så uppenbart att ni inte vet något alls om kommunala byggprojekt. Förhoppningsvis lyser okunskapen igenom och ni vilseleder inte alltför många. Men jag drar några exempel.

Om vi fortsätter leka med tanken att NVK AB skulle vara privat. Underlagen som dessa entreprenörer får är ofta ganska enkelt utformade och det lämnar man pris på. Dokumentationen kring de befintliga anläggningarna i Norberg är väldigt bristfällig. När man då startar bygget hittar man en massa saker som inte finns med i förutsättningarna för anbudet. Till exempel kan det vara vattenledningar som går sönder för att de legat i backen i närmare 100 år men är fortfarande i bruk. Ingen vet att de ligger precis där eller hur gamla de är. Eller finns asbest i någon vägg som man enligt lagen måste hantera på ett visst sätt och som då kan göra att det blir många gånger dyrare än beräknat.

Tror ni inte då att NVK AB skulle kräva mer betalt för att ta hand om detta? Självklart gör de det, och det har de enligt BKK (Byggandets kontraktskommité) all rätt till oavsett entreprenadform. Det går inte att skriva in i ett avtal att allt ska vara med, och det finns inte en enda entreprenör som skulle gå med på sådana förutsättningar. Men ni kan ju alltid starta Demokraterna Entreprenad AB och sköta detta på ert sätt. Ni skulle med er inställning och okunskap garanterat gå i konkurs!

I-LOVE-NVK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons