Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordna skolbuss till Kolsva!

Annons

Skinnskatteberg. Signaturen ”Politiskt oberoende” hade en insändare (20/12) om att satsa på skolan i Skinnskatteberg, med anledning av att Carina Sándor (FP) och Vanja Leneklint (FP) vill att föräldrar och barn skall få välja skola själva. Skribenten vill att det skall satsas på skolan i Skinnskatteberg, annars blir skolan nedläggningshotad. En kommun utan skola, dit flyttar inga barnfamiljer, säger han.

I Hed lades skolan ner, och skribenten kan ta det som ett avskräckande exempel. De flesta eleverna valde då skolan i Kolsva, och det får Skinnskattebergs kommun betala, enligt uppgift, miljoner för.

Problemet är att föräldrarna själva får se till att barnen kommer till skolan, i stället för att en buss går runt Långsvan och hämtar upp eleverna. Detta borde kunna lösas mellan kommunerna med politisk enighet till fromma för de barnfamiljer som flyttat in i södra kommundelarna. Att tvångsförflytta barnen till Skinnskatteberg vore förskräckligt, och det innebär att barnfamiljerna flyttar.

Vi har under hundratals år alltid haft Kolsva/Köping som vårt närmaste kommunikationsområde, och det har gjort att vi här har en levande bygd, med unga familjer som flyttat in, vilket gör att förskolan på Nyhammar är mer än fullbelagd, med en fantastisk fin personal.

Jag tror om Skinnskattebergs kommun skall överleva så bör nog de styrande lyssna på gräsrötterna, men tyvärr så gjordes inte detta, ens av de folkvalda i Hed, när skolan lades ned.

Det bästa för alla är om Skinnskattebergs kommun överlever som egen kommun, och skall barnen tvångsförflyttas, så är det enda alternativet att södra kommundelarna överföres till Köping, dit vi geografiskt hör hemma.

Farfar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons