Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överdrivet om Centralskolan

Annons

Centralskolan i Norberg.

”Norbergare vittnar om stora problem på skola”. Så löd rubriken på förstasidan i Fagersta-Posten den 6 april.

– Oj, vad har jag missat, tänkte jag som har två barn i olika klasser på Centralskolan i Norberg. Vad har jag missat och vad kan ha förändrats så radikalt sedan jag var där för några veckor sedan?

Mitt svar och min upplevelse är: Inget. Jag har inget missat och inget har förändrats. Det var samma lugna och harmoniska stämning jag upplevde idag som för några veckor sedan. Närvarande lärare på rasterna, som jag aldrig upplevde på den tiden jag gick årskurs 7-9 i samma skola.

En fråga jag skulle vilja ställa den reporter som skrev artikeln är om han hade en annan uppfattning när han var på besök i skolan. Om han inte hade en avvikande åsikt så ställer jag mig frågande till rubriken. Om han hade en avvikande åsikt så känns det som om vi besökt olika skolor.

Att en enskild händelse, som den som artikeln handlar om, ska få så stort genomslag att det ska svartmåla Centralskolans lärare, rektorer och elever är att dra denna händelse alldeles för långt. Med det menar jag att Fagersta-Posten gett denna händelse allt för mycket utrymme.

Jag vill inte bagatellisera händelsen i sig och tycker inte det är okej att kalla sina medmänniskor för de okvädningsord som artikeln nämnde, men ställer mig frågande om det är skolans fel. Barn är barn och barn gör som vuxna gör. Att tro att skolan är till för att uppfostra våra barn är att missuppfatta skolans uppgift. Det är jag som förälder som ska uppfostra mina barn. Skräpar mina barn ner faller det tillbaka på mig som förälder i brist på uppfostran. Då är det jag som misslyckats, inte skolan. En god uppfostran skapar dock bättre förutsättningar för skolan att utbilda våra barn.

Så, lärare och rektorer, fortsätt med ert goda arbete. Om vi föräldrar och vuxna tar vår uppgift på samma stora allvar som lärare och rektorer gör kommer våra barn/elever klara sig alldeles utmärkt.

Thomas Törnqvist

Svar direkt: Hej Thomas. Vad/Om jag har en uppfattning om Centralskolan är irrelevant. Men jag kan säga att jag själv inte har någon eftersom jag besökt skolan en gång, när jag intervjuade rektorn. Och nej, på den korta stunden upplevde jag inga problem. Men artikeln handlar inte om mig, det handlar om åsikter hos privatpersoner som bor på Skolgatan, vilket två personer som jag intervjuat har delat med sig av till mig. Rektorn Nicklas Olivensjö får också utrymme att dela med sig av sin åsikt och bemöta kritiken. Rubriker kan alltid debatteras och jag tar gärna emot feedback.

Eric Blomqvist, reporter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons