Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal på äldreboende viktigare än sjöutsikt

Annons
En av platserna som diskuterats för nytt äldreboende.

Kommentar till ett gemensamt yttrande från PRO, SPF och SKPF (4 juni) om detaljplanen för äldreboende i Uggelbo

Pensionärsföreningarna framhåller att de personer som kommer att placeras i Uggelbo på grund av sitt allmäntillstånd inte har möjlighet att vistas utomhus utan söker lugn och ro och sjöutsikt.

Vidare framhålls att godstågen är så störande att det inte går att samtala när de dundrar förbi (öster om tänkt placering).

Avslutningsvis konstaterar man att byggnaden bör bli lägre än 13 meter. Kommunens utlåtande angående detta är att om äldreboende byggs finns det inget som hindrar att byggnaden kan bli i en våning (det vill säga man reducerar antalet platser till hälften?).

Observera att pensionärsföreningarna ej kommenterar att de förstör barnen/ungdomars möjlighet för spontanidrott inom närområdet. Många pensionärer har framfört att placeringen av äldreboendet bör ändras så att barn och barnbarn fortsatt i flera generationer kan utnyttja denna fria yta där också kommunen i sitt beslut om Naturvårdsprogram 2010-2025 framhållit att området skall skyddas. Stig Henriksson har signerat detta dokument som fastställts av kommunfullmäktige 2010-02-23 §4.

Jag besökte pensionärsföreningarnas utfrågning av Fagerstapolitikerna. Ingen fråga/diskussion fördes om behovet av äldreboende. Seniorboende borde prioriteras men här hade politikerna inga svar om vare sig tid eller plats. Matfrågan och bemanningen var det som behandlades mest. Troligtvis är det bara ledningen som förespråkar sjöutsikt.

Politiker kommer och går, felaktiga beslut består.

T Larnhed

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons