Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PNF: Vi vill samarbeta med alla

Annons

Richard Hichens-Bergström efterlyser (14/8) konkreta förslag. Under mandatperioden förslår vi att man bygger ut förskolan med tre nya avdelningar, ökar valfriheten i äldreomsorgen så att särskilt boende tidigare kommer in som ett boendealternativ , kommunen får själv bygga bostäder om inte andra byggherrar vill, turistbyrån placeras nära turisterna på torget, en rejäl satsning på skolans miljö samt tillbyggnad av grupprum på Källskolan och Centralskolan.

Vidare översyn av samtliga samarbetsorgan och då särskilt NVU och NVK, översyn av upphandlingssystemet där ”nära” ska vara ett ledord, upprustning av lekplatser, ta bort linjelagd skolskjuts, återinför Norbergaren, avsluta försöket med sex timmar heltid inom hemtjänsten, lägg pengarna på nya tjänster och därigenom få mer tid för brukarna.

Vidare tända belysningen efter Klackbergsvägen , få Trafikverket att se över skyltningen i kommunen, hitta bästa sättet att stötta våra företagare (exempelvis detta med upphandlingar), få norbergarna att känna att de alltid kan vända sig till sina lokalpolitiker för ingen fråga är för liten för att dryftas och tas på allvar.

Det är väldigt viktigt att förstå skillnaden mellan statens ansvar, landstingets ansvar och kommunens ansvar.

Till sist: när man lovat och lovat ska man förstås vara klar över att saker och ting också kostar. Enda vägen att finansiera all verksamhet är med skatter, avgifter och eventuella vinster från företag där staten, landstinget eller kommunen har intressen.

PNF har inte skattehöjning på sitt program, ej heller avgiftshöjningar. Realismen kräver också att önskelistan, tänken och förhoppningarna ska på något sätt genomföras i en prioriteringsordning där medeltillgången får avgöra. Dessutom måste förslagen samla en majoritet i blivande fullmäktige för att de skall kunna genomföras. Därför har PNF som bärande idé att vi kan samarbeta med alla partier.

Vi utgår ifrån att alla partier som ställer upp i fullmäktige har som första prioritet att leva upp till de förhoppningar vi norbergare har på ett välmående Norberg och att de som får förtroendet den 9:e september så gott möjligt kan leva upp till det förtroendet.

Putte Dahlström (PNF)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons