Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva nyheter gör att vi mår bättre

Annons

Efter Storbritanniens beslut att gå ur EU återkommer nyheterna gång på gång till negativa följder. Jag tänker varför?

Vi ska inte blunda för hemska saker, vi behöver hjälpas åt att göra något åt det, men vad händer med människor som ensidigt matas med det negativa?

Jag tror människor blir rädda och att rädsla inte för något gott med sig. Några förlorar kanske till och med hoppet om en bättre värld och känner maktlöshet. Vad skulle hända om medierna i stället började leta efter positiva nyheter?

Tänk er att varje dag få nyheter som visar alla bra händelser i vår värld. För det händer positiva saker också. Eller läsa lokala tidningar där det står om alla människor som gör gott.

Jag tror att vi skulle bli gladare och att det skulle föda hopp hos människor. Alla behöver få känna hopp, hopp om en bättre värld. Vi behöver skapa förutsättningar för att våra barn ska se fram emot att bli vuxna. Vi måste alla leta efter de positiva exemplen. Barn behöver få växa upp utan att känna rädsla inför framtiden.

Det gäller inte bara dem som gör tidningar eller nyhetssändningar. Jag tror att om vi alla letar efter positiva exempel kan vi finna dem. Vi kan välja att tala om den snälla kassörskan på mataffären eller om den trevlige grannen.

Eller tanten som jag aldrig sett förut men som hälsade när jag gick förbi. Eller om personalen på dagis som alltid har barnens bästa i fokus. Genom att sätta det positiva i fokus blir vi gladare.

När vi känner glädje så börjar kärleken att växa. Kärleken till andra och till livet i stort. När kärleken växer börjar vi också se allt mer av det goda i världen. Jag tror att om vi gör det, så ökar förutsättningarna för att vi tillsammans ska finna kreativa lösningar på pro- blemen i världen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons