Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pride behövs hela året

Annons
Hbtq-personer lämnar fortfarande i stor utsträckning småorter där tongångarna är hårdare, påpekar skribenten. Arkivfoto: Rune Jensen

Sommaren är Prideparadernas tid och i en rad svenska städer fylls gatorna av glada människor som tågar fram för öppenheten och kärleken.

Samtidigt fortsätter hbtq-personer i stor utsträckning att flytta från mindre orter runt om i landet för att leva sina liv i mer öppna och toleranta miljöer i stora städer som Stockholm.

Att detta sker är självfallet något vi tycker är mycket sorligt, samtidigt som vi har full förståelse för att hbtq-personer väljer att göra det, då acceptansen ofta är betydligt lägre och tongångarna ofta är betydligt hårdare mot hbtq-personer i mindre samhällen.

Nya Moderaterna och Alliansen fattade under sina åtta år vid makten viktiga beslut som gjorde Sverige till ett mer öppet och fritt land att leva i. Detta genom beslut som könsneutrala äktenskap 2009, moderniseringen av lagen om könsfastställelse 2013. Fredrik Reinfeldt var även första statsminister i hela världen att delta i en Prideparad 2014.

Sommaren och alla sommarens Prideparader från Kiruna i norr till Malmö i söder är fantastiska. Vi i Öppna Moderater Västmanland vill dock påpeka vikten av att kampen för alla individers rätt att vara vem man vill och älska vem man vill, oavsett var man kommer ifrån och oavsett var man bor, måste fortgå året runt även när Pride-paraderna går i vintervila.

Vi lovar att fortsätta ta den striden i hela Västmanland 365 dagar om året.

Marie Brandstedt, 1:e vice distriktsordförande

Bo Björn, 2:e vice distriktsordförande,

Öppna Moderater Västmanland

Kaj Johdet, distriktsordförande,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons