Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puben för äldre i Norberg är på gång

Annons

Norbergs kommun ska stötta bra initiativ och idéer, skriver bland andra Annika Hedberg Roth i sociala utskottet.

Svar till Christer Filipsson och Lennart Skansfors (9/1). Vi önskar mer debatter och en bredare pamflett av idéer det tror vi är det bästa för Norberg och demokratin! Men vi håller inte med om att det inte finns några långsiktiga visioner i Norberg och att det inte pågår ett genomtänkt hållbart arbete. Det är att underkänna allt vi som politiker och tjänstemän gör i kommunen och det tänker vi inte ställa upp på. Tvärtom tycker vi att det sker många saker som andas framtidstro och handlingskraft.

Det vi ser är att framöver så kommer våra kostnader för det vi är lagstadgade att göra öka. Därför tror vi att vägen fram handlar om att tillsammans lösa framtidens utmaningar. Som ett led i detta bjöd vi i november in till ett samtal om framtidens äldrevård. Här kom många bra tankar fram, vi måste mötas mer. I rådet för äldre och funktionsnedsatta (där målgrupperna, politiker och tjänstemän möts) pågår diskussioner kring hur det ska bli så bra som möjligt för målgrupperna, till exempel när det gäller tillgänglighet. Härifrån kom initiativet till gratis broddar som sedan Lions stödde.

Just nu diskuterar vi bland annat hur vi ska få till pub på äldreboende, så Filipsson och Skansfors det är redan på gång. Kommunen kan inte göra allt men vill gärna vara en part och stötta bra initiativ och idéer. Vi skapar just nu strukturerna för att kunna göra detta: samarbeta mera för att skapa framtidens Norberg tillsammans. Det är för oss att inte bara i ord ta ansvar för framtiden på ett långsiktigt och hållbart sätt, utan att även göra det i handling.

Annika Hedberg RothUlf OlofssonTorsten JanssonTove Winqvist sociala utskottetSocialdemokraterna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons