Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Putte Dahlström: Det händer mycket i Norbergspolitiken

Annons

Vår kommunsekreterare i Norberg berättade att hon numera bor i Bertilssons villa (han Fagersta-Post journalisten), Kom då att tänka på vad flitig Bertilsson var att berätta om politiken i Norberg. Han var ofta på plats i fullmäktigesalen.

När du skrivit en fråga en interpellation eller en motion visste man att den skulle bli omnämnd och alltid uppföljd när den senare kom tillbaka till fullmäktige. Inför varje fullmäktige får Fagersta-Posten handlingarna tillskickade. Troligen blir de liggande och därför kommer det ju heller inte fram till de som läser tidningen om det är någon aktivitet att tala om i politiken i Norberg. Insändarna brukar ofta handla om att oppositionen inget gör, debatten är obefintlig och att nytt folk skulle få ny fart på politiken.

Först kan jag väl uppmana alla som har ett politiskt intresse att besöka fullmäktige mötena. Man kan även ta del av dem via Norbergs närradio. Protokoll från alla möten finns att läsa på Norbergs kommuns hemsida.

Eftersom det inte synts i spalterna vad vårt parti, Partiet för Norbergs framtid, skriftligt åstadkommit tar jag mig friheten lista frågor, interpellationer och motioner bara för 2017.

I maj månad hade vi en interpellation(fråga som alla får vara med och debattera/ha åsikt om den sanna bilden av Norberg. Fick ett bra svar från Åsa Eriksson men debatten fortsatte på samma möte om ekonomi och annat. Vid samma möte lade partiet en motion (förslag till hur en fråga/problem ska lösas) om vad som gör en kommun attraktiv. Till junimötet fanns en fråga om var turistinformationen ligger ”rent fysiskt” och en motion om vad som ska komma efter idrottshallen när det gäller att lyfta kulturen i Norberg (förslag på ett kulturhus/kulturstråk). Efter sommaren hade vi NVU på tapeten då ju chefen där fått sluta.

PNF lade också motioner i september där vi ville att kommunen skulle införa en fritidscheck till alla ungdomar, för att ge flera ungdomar möjlighet aktivera sig i någon förening. Vi föreslog också en utredning kring hur den politiska organisationen borde se ut i framtiden. Till det uppräknade ska läggas fyra ytterligare motioner nu i höst. De handlar om Bjurfors, skyltning till besöksmål, anordnande av temadag om miljö samt införande av motion ”light” (tanken har redan väckts av SD och via medborgarförslag) men vi märker att den behöver lyftas igen. Lägger man ett förslag är det nämligen det skrivna som gäller och möjligheten av kompromiss och modifiering av förslag är begränsad. Här vill vi se en ändring.

Fagersta-Posten hade haft en hel del att skriva om det politiska livet i Norberg då ju vi i PNF på intet sätt är de enda som lagt förslag i fullmäktige det senaste året.

Det är inte farligt eller otäckt att engagera sig politiskt. Visst finns det vissa kanoner i fullmäktige som varit eller är heltidspolitiker men de flesta gånger och i de flesta debatter finns det ett lyssnade och intagande av synpunkter. På det hela taget finns det ju inget som skiljer en politiker från någon annan intresserad förenings/samhällsmedborgare.

Putte Dahlström, Partiet för Norbergs framtid (PNF)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons