Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektera att vargjakten är demokratiskt beslutad

Annons

Vargens angrepp på såväl tamboskap som jakthundar är väl känt och omskrivet. Likaså människors rädsla för dessa rovdjur eftersom de ofta påträffas nära bebyggelsen. Avsaknaden av fiender har gjort den orädd och antalet har bara ökat de senaste åren.

Trots detta har jakten på varg fått avslag flera gånger. Jägarkåren har trots protester funnit sig i detta eftersom det är ett demokratiskt beslut.

Nu blev det dock klart med vargjakt på ett antal platser. Bland annat ska sex vargar få skjutas i Kölstareviret. Vad händer då? Ett antal aktivister ger sig ut i markerna för att på ett mycket fult och handgripligt sätt försöka stoppa jakten. Varför ska inte dessa aktivister finna sig i de beslut som fattats i frågan? Många av dessa aktivister tycks vara mycket unga så en del kan bottna i barnslig okunnighet. Däremot borde de känna till de demokratiska villkor som gäller.

På en bild som figurerat i sociala medier ser man en maskerad person som brottar ner en annan person. Där skriver man att det är en jägare som är maskerad och brottar ner en aktivist. På de bilder jag sett på aktivister så har de varit maskerade. Är inte detta då en aktivist som vill svartmåla jägarkåren?

Calle i Kedjebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons