Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektlöst med så ensidig information om sprututbyte

Annons

Under regionfullmäktige (det nya namnet på landstingsfullmäktige) onsdag 22 februari hölls ett seminarium om sprututbytesprogram för narkomaner. Syftet var att ge regionfullmäktige ökade kunskaper i frågan innan beslut kan fattas i fullmäktige om ett eventuellt införande. Att regionfullmäktige har seminarier i aktuella frågor är i grunden något positivt, men tyvärr var det tydligt att det fanns en dold agenda med seminariet. Tre föreläsare talade på seminariet och alla tre propagerade för ett införande av sprututbytesprogram.

Det står givetvis alla föreläsare fritt att inför fullmäktige delge sina tankar och åsikter kring frågor, detta är till och med något vi förväntar oss. Vad som är provocerande är att den rödgröna majoriteten kallar detta för kunskapsseminarium och bara låter ena sidan av en fråga komma till tals.

Frågan om sprututbytesprogram är kontroversiell, och i de flesta partier finns både förespråkare och motståndare. Därför borde regionledningen även bjudit in föreläsare som kunnat visa på problemen med införande av ett sprututbyte i Västmanland. Nu upplevde vi och flera andra detta som ett rakt igenom agendasättande seminarium i en fråga som regionfullmäktige snart skall fatta beslut om. Detta visar dels på dåligt omdöme men också på dålig respekt för regionfullmäktige.

Mikael Andersson Elfgren (M), regionfullmäktigeledamot

Stephanie Bruksgård (M), regionfullmäktigeledamot

Andreas Weiborn (M), regionfullmäktigeledamot

Tomas Martinsson (M), ersättare regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons