Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte vår ambulans!

Annons

I sommar ska den tredje ambulansen vara ambulerande i stället för att vara fast stationerad i Fagersta och norra länsdelen med Skinnskatteberg samt övriga orter. Som samhällsmedborgare bör man göra sin stämma hörd när denna maktfullkomlighet från Västerås och dess ledning inom ambulansdelen. Landstingets uttalar sig om att alla ambulanser är så flexibla att när man från Västerås får styra och råda så blir allt bra.

Nej kära ledamöter i landstinget, nu är det dags att ni samlar ihop er och ger den norra länsdelen det den behöver. Lyssna på er personal som jobbar i verkligheten.

Känner igen dessa signaler i samhället där maktfullkomlighet styr. Bara för att personalen säger sin ärliga mening tar styrande personer fram maktpinnen och talar om för de anställda att inte sticka fram näsan för då blir det dunder och brak på annat sätt.

Efter att fått egen erfarenhet av hur man som person blir negligerad av SOS-mottagning förstår jag ännu mer att personalen reagerar och agerar fackligt i detta sammanhang.

Vi behöver våra ambulanser här på norr dygnet runt. Det är långa resor så bilarna behöver finnas här och innan sådana här saker beslutas borde man ta kontakt med personalen och reda ut saker och ting och göra konsekvensanalyser, men som vanligt är det ur askan i elden som gäller med snabba och dåligt genomtänkta beslut.

Vi fick en extra ambulans på grund av landstingets nedrivning av vårt sjukhus, med jobbiga och långa resor för äldre personer.

Men det är klart att tar man och flyttar ambulanser på detta vis så blir nog resorna mindre för ambulanserna i fortsättningen. Men det är väl det som är meningen att norra länsdelen ska minska med folk så att Västerås får fortsätta att domdera.

Stig Henriksson (V) – agera nu!

Västanfors

Anders Wossmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons