Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S borde medge sina misstag

Annons
Lennart Skansfors, Christer Filipsson med flera företrädare för Demokraterna i Norberg kritiserar bland annat Socialdemokraternas agerande.

Att det skall vara så svårt för Socialdemokraterna att medge att man inte är perfekt utan kan ha fel ibland. Demokraterna har i flera debattinlägg diskuterat och debatterat känslan av otrygghet i Norberg. Vi har i samma anda framfört förslag på lämpliga åtgärder. Socialdemokraterna har konsekvent bemött oss genom att anklaga Demokraterna för att vara en missnöjesfalang som plockar billiga politiska poäng på folks rädsla.

Döm om vår förvåning när vi får läsa att Socialdemokraternas trots att det anser att det är tryggt tillsätter två fritidscoacher vars uppgift blir att öka tryggheten i Norberg. Tryggheten skall öka genom att förstärka närvaron av vuxna bland ungdomarna. Uppskattningsvis kostar åtgärden en miljon kronor per år. Insatsen blir ju inte gratis för att kommunen omplacerar övertalig personal från sitt HVB-hem.

Demokraterna motsätter sig inte åtgärden som sådan men kritiserar bristen på dialog. Istället för att anklaga oss kunde ni bjuda in oss. Det finns många trygghetsfrämjande åtgärder som kan genomföras för den miljon som just detta projekt kostar. Hur målet formuleras och på vilket sätt uppföljningen skall ske framgår inte av pressmeddelandet.

Ett annat område som både Socialdemokraterna som Vänstern lagt locket på för är NVK. Demokraterna har vid ett flertal tillfällen lyft ämnet och kritiserat avsaknaden av ledning och styrning både från tjänstemän som politiker. Ingen förutom representanten från Partiet för Norbergs framtid har kommenterat vårt inlägg och sa då att ”..han vägrade att vara målvakt..” i den politiskt tillsatta direktionen. Brist på ansvarstagande anser vi.

Återigen – varför skall det vara så svårt att medge sina fel och brister. Vi har alla våra tillkortakommanden och det inkluderar också vänsterpartister som socialdemokrater. Vi tror att den stora allmänheten skulle uppskatta om ni faktiskt går ut och förklarar varför det kunde gå så fel och kanske någon gång till och med be om ursäkt för att man brustit. Sitter man i en nämnd eller styrelse och inte agerar när men borde så får man också stå till svars för det.

Slutligen så är vi återigen oroliga för vår skola. Enbart 43 procent behöriga lärare som skall ta hand om och sätta betyg på en allt större skara elever. Vi noterar samtidigt att andelen bisysslor hos personer med ledande poster inom utbildningsförvaltningen i Norberg ökar. Det ser inte bra ut. Var finns ledning och styrning inom den förvaltningen – det skall vi titta på framöver.

Lennart Skansfors Christer Filipsson Tommy Vestling Erika Vestling Anna Lindgren Anders Brunnberg Stefan Holm John Ellard, Peter Vidberg, Ingrid Filipsson, Gunilla Siwerth och Birgitta Emilsson

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons