Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Förneka inte ert beroende av SD-stöd i Skinnskatteberg

Annons

Svar till Carina Sándor och Vanja Leneklint (L).

Ni skriver att mitt påstående skulle vara långt ifrån sant när jag skriver att ni - Alliansen Skinnskatteberg klubbar igenom er budget med stöd av SD för fjärde året i rad. Men det är inget annat än just sanningen. Här finns inte ens utrymme för olika tyckanden! Här finns ingen diskussion om vad som är sanning eller inte. Förklaring; Sverige har val vart fjärde år. Däremellan får det politiska styre som får majoritet för sin budget på kommunal nivå mandatet att styra kommunen kommande år. På kommunal nivå styr man bara över sin egen budget. För Skbg:s del betyder det att för att få styra i majoritet behövs minst 16 mandat (röster) av kommunfullmäktiges 31 mandat (röster). Här kommer en påminnelse i händelse av att ni glömt vad som hände 2009; det var då ni, Alliansen fick avgå på grund av att ni ej längre hade stöd av ert dåvarande samarbetsparti, Skinnskattebergsdemokraterna.

Varje år i november beslutar Skbg:s fullmäktige om kommande års budget. Budgeten kan presenteras på olika sätt i kommuner. I Skbg , grovt beskrivet, är budgeten uppdelad så att de utgifter som återkommer år från år i verksamheterna samt uppräkning på cirka 2.5 procent (lönepålägg) tar vi i en klump. Denna klump är de cirka 267 miljoner kronor som ni hänvisar till att vi är överens om. Här finns inte så mycket att tycka olika om. Vi har skolan som har sina kostnader, vi har äldreomsorgen som har sina kostnader och så vidare. Försöker ni vilseleda folk genom att måla upp en bild av att det är så fantastiskt att vi är överens om 97 procent av budgeten? Säg istället vad konsekvenserna blir om SD får leda Sverige och Sveriges kommuner! Då blir det inte dessa summor vi kan investera på välfärden idag! Då blir det på allvar neddragningar i kommunerna. Valet 2018 kommer kanske ge större konsekvenser för vårat gemensamma samhällsbygge än på mycket länge?

Avslutningsvis en viktig sak; politik handlar inte bara om pengar. Det handlar om att vilja leda mot samhällsförbättringar, ibland bibehålla samhällstjänster som är bra. Det kan också handla om att ge hopp, kraft, vilja och eller resurser till förbättringar för människans vardagliga villkor. Vi socialdemokrater i Skbg gör det just nu i opposition vilket gör att det går långsamt.

Lena Lovén Rolén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons