Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S i Norberg borde ta oron på allvar istället

Annons
Nattvandringar räcker inte, fler övervakningskameror behövs, enligt skribenterna.

Demokraterna i Norberg har återigen drabbats av en socialdemokratisk bannbulla för att vi ifrågasätter det socialdemokratiska samhällsbygget i Norberg.

Man kan ju undra vad det är för brott som Demokraterna begått eftersom ordföranden för det maktbärande partiet inte skräder orden utan tar ära och heder av ett helt demokratiskt parti.

Låt oss då göra klart att vi gav medborgare i Norberg möjlighet att göra sin röst hörd genom att svara på av en enkätundersökning om Norberg. Ett avsnitt handlade om trygghet och säkerhet, en öppen undersökning där 148 personer svarade.

Ordföranden för det maktbärande partiet går inte i svaromål i själva sakfrågan utan ägnar i stort sett hela artikeln till att försöka smula sönder våra argument och smutsa ner oss med laddade värdeomdömen. Ägna istället din tid på att ta människors oro på allvar – det skulle hedra både dig och partiet.

Enligt Expressens lista över de 20 farligaste platserna att bo i 2017 hamnade Norberg på 9:e plats med 1759 våldsbrott per 100 000 invånare. Omräknat till Norbergs invånarantal så handlar det om 105 våldsbrott per år. Det innebär konkret att en person i Norberg utsätts för ett våldsbrott var tredje dag. Ser man till nyhetsrapporteringen så har också brottsligheten förändrats och förgrovats. Förr slog man någon på käften – idag blir man knivskuren

Sakliga debatter inför öppen ridå är stimulerande för ett demokratiskt samhälle. En av de grundläggande förutsättningarna för att uppnå detta är att vi visar respekt för varandra och tillåter att det finns andra, alternativa beskrivningar av det samhälle vi lever i än den man själv företräder.

Socialdemokraterna redogör i sin artikel för vilka åtgärder man genomfört för att skapa trygghet. Nattvandringar och samråd låter vällovligt och bra men en central fråga är om det på något sätt minskat brottsligheten och förbättrat tryggheten i Norberg? Skall vi öka aktiviteten hos medborgarna måste vi använda metoder som fungerar.

Har Socialdemokraterna någon underliggande data som visar att nattvandringar i Norberg fungerat? Ökar det tryggheten i Norberg?

Demokraterna har lagt förslag på verktyg som kan öka tryggheten. Kameror är bevisligen ett bra exempel på hjälpmedel som förebygger brott. På detta förslag bemödar sig inte partiet att ens besvara eller bemöta.

Men det är klart – det kommer ju inte från en socialdemokrat och då kan man inte applådera det.

Lennart Skansfors

Christer Filipsson

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons