Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Låt oss samtala om tryggheten i Norberg

Annons

Vi i Socialdemokraterna svarar mer än gärna på Demokraterna i Norbergs frågor. Vi tål att bli kritiserade, det ingår i det politiska uppdraget. Dock brukar det inte finnas några direkta frågor att besvara i DiN:s insändare.

Mestadels brukar de kantas av påstående som utgår från de själva och deras tankar om hur en demokrati ska se ut, utifrån deras egen livsvärld.

Och det kan man ju tycka är helt rimligt, att varje människa utgår från sig själv, gott så. Men det farliga börjar när en eller ett fåtal individer påstår att just deras bild av verkligheten är applicerbart på alla andras bilder av verkligheten. Risken med en sådan retorik är att man glömmer vem man är till för och att egot tenderar att ta över förnuftet.

DiN skriver att "Socialdemokraterna verkar göra allt för att bevara bilden av det ”trygga” Norberg trots att verkligheten med önskvärd tydlighet ger en motsatt bild. " Vems verklighet pratar vi om? Enligt den senaste undersökningen i Liv & Hälsa så påvisar den att en låg andel människor avstår från att gå ut på grund av rädsla. Känslan av trygghet är alltså högre i Norberg än i större städer, det får väl ändå ses som positivt?

Men som jag tidigare skrivit, känslan av otrygghet ska tas på största allvar, och då behöver man prata med människor, ställa följdfrågor, jobba tillsammans, reda ut var och hur vi ska hjälpas åt för att komma åt problemet. Vi i S försöker att samtala med invånarna, möta dem öga mot öga, för att lyssna är att bringa en annan människa till existens.

Vi har hittills inte sett en enda representant från DiN ute och samtala med människor, var är ni? För visst är ni väl ute och samtalar med norbergarna? Bjud gärna in oss när ni nattvandrar, vi deltar mer än gärna. Med tanke på all fakta ni levererar så förutsätter jag att ni representerar fler än de som står nedan.

Jag ser mycket fram emot att ta debatten med er efter valet, ni verkar taggade, alla 13 stycken. Så, Christer Filipsson, Lennart Skansfors, Anna Lindgren, Ingrid Filipsson, Mikael Enér, Peter Vidberg, Anders Brunnberg, Stefan Holm, John Ellard, Gunilla Siverth, Tommy Westling, Erika Westling, Birgitta Emilsson, jag önskar er välkomna in i politiken efter valet, om det går vägen. Vi behöver definitivt en debatt i Norberg.

Tove Winqvist, ordförande Socialdemokraterna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons