Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och V skyldiga till skolans haveri i Norberg

Annons

Lär av andra kommuners skolor, manar skribenterna.

Anfall är bästa försvar, brukar man säga och det är verkligen något som det nytillsatta kommunalrådet Johanna Odö tillämpar i sitt inlägg. Hon startar med att anklaga Demokraterna för att hoppa på skolpersonal men det är en gåta hur hon kan läsa in ett sådant ogrundat påstående i vår insändare. Om kommunalrådet fortsättningsvis läser kommunala beslutsunderlag lika illa som hon läser vår insändare så har vi anledning att vara oroade för hur Norberg kommer att styras framöver.

Kommunalrådet bör sansa sig och läsa artikeln noggrant. Då kanske hon upptäcker att vi lägger det fulla ansvaret för skolans haveri på Socialdemokraterna och Vänsterns politiker i barn – och utbildningsutskottet.

Hade ni tagit ert uppdrag på allvar så borde ni vidtagit nödvändiga åtgärder för flera år sedan. Varningsklockorna har ringt för fullt i flera år utan att ni gjort något. Med den strategin skulle det inte förvåna oss om vi snart intar jumboplatsen i Sverige.

Demokraterna uppmanar Norbergs skolpolitiker att dra upp huvudet ur sanden och betrakta verkligheten som den är. Vi har stora problem med välfärdssektorerna i Norberg och Socialdemokraterna verkar helt bortse från allvaret och lägger istället pengar på insatser som enbart gynnar särintressen.

Mattias Björlestrand (18/10), det är hedrande att du är stolt över din arbetsplats. Det måste vara fantastiskt för skolans rektor att ha tillgång till en sådan lojal medarbetare. Om ditt påstående om skolans förträfflighet stämmer, kan du då förklara för oss hur det kommer sig att rankingen dömer ut Norberg samtidigt som vi – enligt dig Mattias – har Sveriges bästa rektorer, lärare, elever och föräldrar.

Du har däremot rätt i att det inte är så vidare konstruktivt att gnälla. Demokraterna hörsammar villigt din begäran genom att ge dig tre konkreta förslag som alla syftar till att förbättra den kvalitativa nivån på skolorna i Norberg.

a) Gå igenom Lärarförbundets ranking och se vilka områden som skiljer oss från de kommuner som lyckats bättre. Gör sedan om och gör bättre.

b) Av landets 290 kommuner finns det flera små kommuner i Norbergs storlek och struktur som har en miljö och lösningar som bidrar till att kvalitén och resultat i skolan är långt bättre än Norberg. Ta kontakt med dem och lär av goda exempel och integrera dem hos oss.

c) Vid nästa val bör ni medverka till att byta ut de partier och politiker som är ansvariga för de sista årens kräftgång. Det behövs nya och kreativa politiker som kan formulera goda förslag så att skolan kommer på fötter igen.

Lennart Skansfors, Christer Filipsson, Tommy Vestling, Erika Vestling, Anna Lindgren, Anders Brunnberg, Stefan Holm, John Ellard

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons