Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politik minskar arbetslösheten

Annons
Tony Bölja (S)

Den S-ledda regeringens jobbpolitik fungerar. Enligt nya siffror från SCB fortsätter såväl arbetslösheten som antalet personer i ersättningssystemen att minska. Det enda alternativ som Moderaterna erbjuder är föråldrad högerpolitik som inte ger resultat.

Socialdemokratisk politik har minskat arbetslösheten och vi ser att fler nyanlända börjar jobba eller studera efter att ha genomgått Arbetsförmedlingens etableringsprogram. I takt med detta ser vi också en tydlig minskning av antalet personer i ersättningssystemen. Under 2017 minskade antalet som försörjdes med sociala ersättningar och bidrag med nästan 25 000 personer.

Vilket alternativ till denna jobbpolitik erbjuder då Moderaterna inför årets val?

Moderaterna vill försvaga anställningstryggheten och göra det lättare för arbetsgivare att sparka folk. De vill lagstifta om sänkta löner och bibehålla dagens system där arbetstagare från hela världen kan komma och arbeta för rekordlåga löner. Det leder till lönedumpning.

Vi socialdemokrater vill att svenska jobb i första hand går till arbetslösa i Sverige. Vi står upp för den lösning med etableringsjobb för nyanlända som LO, Unionen och Svenskt Näringsliv har kommit överens om. Arbetsmarknadens parter sätter lönerna, inte politiken.

Alternativen är tydliga inför årets val. Vi socialdemokrater står fast vid vår framgångsrika jobbpolitik, där fler svenskar jobbar och färre lever på bidrag. Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas.

Tony Bölja (S)

riksdagskandidat för Socialdemokraterna i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons