Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Satsa på fler bussar och kommunala elcyklar

Annons
Kommunala elcyklar och utökad busstrafik utlovas av S i Norberg.

Sommarens värme har varit härlig för många semesterfirare men förödande för våra bönder. Vädret och torkan är också en tydlig påminnelse om att vi alla måste bidra till ett mer hållbart klimat för att kommande generationer också ska kunna leva ett gott liv.

Vi behöver ställa om till en livsstil som inte höjer temperaturen ytterligare och som kommun kan vi göra mer för att bidra till det. Den gångna mandatperioden har vi bland annat satsat på energieffektiviseringar i verksamhetslokalerna och att byta till energisnål gatubelysning.

Om vi socialdemokrater får norbergarnas förtroende att fortsätta styra Norberg efter valet vill vi satsa ytterligare resurser för en grön omställning. Vi vill utöka bussturerna så att det går att ta sig både bort och hem på kvällar och helger. Vi vill att kommunen köper in elcyklar som kan användas i olika verksamheter istället för att ta bilen. Vi vill öka andelen svenska livsmedel i våra verksamheter, både för att gynna våra bönder men också för att minska långväga transporter.

Vår miljö ska också vara inbjudande och tillgänglig för alla. Nu är det hög tid att göra infarterna vackrare så att alla som passerar kan förstå hur mycket intressant som finns att se och uppleva i allas vårt Norberg. Vi socialdemokrater vill att alla kommunala beslut ska ha ett Tillgängligt Norberg som grund, så att gator, bänkar, bostäder och allmänna lokaler kan användas av alla. Badet vid Noren behöver en uppfräschning och vi kan alla hjälpas åt att se till att skräp hamnar i papperskorgar istället för på marken.

Tillsammans skapar vi det Norberg vi vill bo och verka i. Det är vårt löfte till dig.

Jimmy Fredriksson, Åsa Eriksson och Olle Rahm

Kandidater till kommunfullmäktige i Norberg för Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons